Wat is dat een Kamado?

Wat is dat een Kamado BBQ?

Een Kamado BBQ is een zeer veelzijdige mix van traditioneel BBQ’en met echte houtskool en echte rooksmaak maar je kunt met een Kamado BBQ nog veel meer zoals roken, pizza;s bereiden en brood bakken bijvoorbeeld. Het woord Kamado komt uit het Japans waar deze vorm van klei-ovens duizenden jaren geleden ontstonden. De Japanners hadden toen al door dat als je een oven bijzonder goed isoleert (deze klei-ovens waren deels ingegraven in de grond) je voedsel heel mooi en langzaam kunt bereiden. De basis eigenlijk van wat we nu slow cooking noemen. Voor slow cooking is de Kamado BBQ dus bij uitstek geschikt. Eenmaal gevuld met een goede basis houtskool blijft de Kamado BBQ vele uren warm en behoudt een zeer constante temperatuur. Zo kun je tot wel 8 uur voedsel bereiden zonder kolen te hoeven toevoegen en maakt een Kamado BBQ een einde aan het gestress wat we soms wel ervaren bij een gewone stalen BBQ. De kooltjes blijven maar kort op de juiste temperatuur en het moet dan ook dan precies gebeuren terwijl je bij een Kamado BBQ juist alle tijd hebt! Ben je klaar met BBQ-en dan sluit je eenvoudig de luchttoevoer af en de houtskool dooft en kan bewaard worden voor een volgende sessie! Krijg je dus gasten om 19.00 uur te eten dan kun je rustig de Kamado al om 18.00 uur aansteken, iets wat overigens met de speciale LooftLighter aansteker ook binnen een minuut is gebeurd!

Dus genieten en geen gestress, door de hoge temperaturen schroeit het vlees direct dich en gaan en geen mooie smaken verloren. Je kunt met een zogenaamde deflector steen ook indirect grillen dus de Kamado als het ware als een hete lucht oven gebruiken. Deze hete lucht circuleert dan door de “dome” de koepel waaruit de bovenste helft van de Kamado bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »