KamadoJoe Classic III nieuwe uitvoering 2019

Wanneer de nieuwe Classic III precies op de markt komt is nog niet bekend. Waarschijnlijk voorjaar 2019 maar in dit artikel geven we je alvast een voorproefje van de wijzigingen die komen gaan!

De Classic II van KamadoJoe is een echte verkoophit. In vrijwel alle landen hebben de verkopen van de rode Classic II de andere populaire merken overtroffen en dat is niet voor niets. Zo heeft deze keramische BBQ een anatal hele mooie feautures waarmee het koken opdeze machine een hele plezierige bezigheid wordt. We noemen er een paar:

  • Super scharnier dat de “dome” op vrijwel elke gewenste stand kan vasthouden en fixeren. Het openen en sluiten van de normaal gesproken zware deksels gaat daarmee heel gemakkelijk.
  • Het vilt tussen de twee delen van de schaal is vervangen door een pakking van “Wired Mesh Fiberglass” een kunststof wat veel minder onderhoud behoeft. En daarmee behoort een ander lastig klusje ook direct tot het verleden; het vervangen van de vilten pakking van je Kamado BBQ!
  • De aslade waarmee het -grof- legen van de vuurkorf van asresten een piece of cake is. je haalt eenvoudigweg de lade met de hendel er uit, gooit hem leeg en plaatst hem terug.
  • De aluminium Top Vent met duidelijke schaalverdeling die niet kan roesten zoals de gebruikelijke gietijzeren modellen en die je dus rustig buiten kunt laten staan. Overigens hebben we zelf wel een aantal keren een Top vent terug gehad waarbij  door de hitte de verf was losgelaten maar de garantieregeling bij de KamadoJoe is goed geregeld -mits je je aankoop direct registreert en alleen koopt via officiele dealers zoals kamadokopen.nl- dus dat hoeft geen probleem te zijn om van aankoop af te zien. Bovendien -em misschien juist wel hierom- is er nu bovendien ook een nieuwe RVS top Vent als mooie accessoire uitgekomen de KJ-SSKT te koop voor maar liefst 349,- euro dat dan weer wel.
  • Verder valt op het degelijke onderstel, de het slot om de deksel een paar cm open te houden, de mooie duidelijke “klok” oftewel thermometer die ook vrijwel nooit gekalibreerd hoeft te worden en last but not least de vuurkorf die uit delen bestaat waardoor hij eignlijk niet kan scheuren wat bij veel andere modellen en merken dus sneller kan voorkomen… kortom een top apparaat waar je jaren plezier van kunt hebben!

De opvolger van de Classic II is dus nu bekend en in grote lijnen is het exact hetzelfde apparaat als de Classic II. Qua afmetingen en materiaalsamenstelling dus geen veranderingen wel in de uitvoering van de “extra’s” zullen we maar zeggen. We behandelen ze stuk voor stuk.

Premium Cart

Nu dus de opvolger van dit succesnummer en wat op het eerste gezicht opvalt is het nieuwe zware onderstel. Niet echt zwaar maar er is gekozen om het draadframe los te laten en het geheel nog robuuster uit te voeren met gegalvaniseerd en gepoedercoat staal. Premium Cart noemt Kamado Joe het onderstel zelf en hel handig er is nu ruimte gecreerd om iets op te bergen zoals bijvoorbeeld het nieuw ontwikkelde Hyperbolic Insert.

Hyperbolic Insert 

“Patented” staat er bij dus er zal heel wat researchwerk aan vooraf zijn gegaan aan de ontwikkeling van deze insert die ervoor moet zorgen dat de luchtstroom in de oven nog beter gerguleerd en verspreidt wordt. Deze insert is gemaakt van Tefklon coated Cast aluminium en belooft dus veel goeds voor de nog nauwkeuriger bereiding van delicate gerechten in deze nieuwe Classic III

Nieuwe tafels

De tafels zijn niet langer van kunststof maar van Aluminium wat de levensduur en het gebruiksgemak ten goede zal komen omdat er altijd wel een moment is waarbij je de kokend hete grill of skilled pan net even te lang kennis liet maken met de zijtafel waardoor er een lelijke smeltplek te zien was… Dat probleem is daarmee ook uit de wereld.

Conclusie:

Wat ons betreft was dit model al een topper en zo te zien zijn de veranderingen ook echt verbeteringen. Het onderstel zijn we nog wat sceptisch over, de opbergruimte voor bijvoorbeeld de nieuwe Hyperbolic Insert is geweldig maar onze ervaring is toch bij gegalvaniseerd staal dat het na een aantal jaren ondanks alle goede bedoelingen gaat verweren en er bubbels in de verf komen. Dat zien we ook bij andere merken bijvoorbeeld bij het scharnier en of de banden die niet van RVS zijn. Zeker in alle hoekjes en gaatjes die dit onderstel heeft.. Over de prijs kunnen we op dit moment nog niets zeggen, het lijkt ons logisch dat hij duurder zal uitvallen dan de huidige Classic II die voor 1495,- in de adviesprijslijst staat genoteerd. 

Preorder de Classic III hier! Je bent dan de eerste die het nieuwe model op je terras zal hebben staan!